Zelf een auto importeren

IMPORTEER ZELF EEN AUTO VANUIT HET BUITENLAND NAAR BELGIË.
LEES HIER DE HELE PROCEDURE OVER HET ZELF IMPORTEREN VAN EEN AUTO

Douane

Responsive image

Op de één of andere manier heb je de auto in je eigen garage gekregen. Nu begint het papierwerk om de auto te importeren. Wat moet je doen om het vignet 705 te bekomen, en hoe gaat het in zijn werk?

Bij het binnenkomen in België, na aankoop van de auto in een andere lidstaat, moet je je altijd aanbieden op een Belgisch douanekantoor naar keuze. Weet je niet of er een doaunekantoor in je omgeving is, dan kan je op deze site op zoek gaan naar het dichtsbijzijnde douanekantoor. Eerst kies je het land, daarna een regio en een stad. Wel even naar het kantoor bellen om te informeren of zij deze afhandeling kunnen doen. Blijkbaar kan niet elk douanekantoor deze papieren in orde brengen.

Welke documenten neem je mee naar de douane? Het aankoopfactuur (of aankoopbewijs) en eventuele andere handelsdocumenten. Het origineel buitenlands inschrijvingsbewijs. Aanvraag tot inschrijving van een voertuig waarvan de rubrieken T behoorlijk zijn ingevuld. De indentiteitskaart van de persoon die vermeld staat op het aankoopbewijs.

De douane kleeft vignet 705 op de aanvraag tot inschrijving (het roze formulier). De douane maakt vak W van de aanvraag geldig en geeft u de aanvraag terug. Klaar is kees! Met dit roze formulier kan je naar DIV (Directie voor de Inschrijving van de Voertuigen).

Je auto is nu in theorie geïmporteerd. Hoog tijd dus om je nieuwe auto te keuren en in te schrijven!
bron: http://fiscus.fgov.be/interfdanl/nl/citizens/wagen.htm