Zelf een auto importeren

IMPORTEER ZELF EEN AUTO VANUIT HET BUITENLAND NAAR BELGIË.
LEES HIER DE HELE PROCEDURE OVER HET ZELF IMPORTEREN VAN EEN AUTO

Kopen

Responsive image

Je hebt de auto die je zocht gevonden en je wil overgaan tot de aankoop. Vergeet niet de prijs wat omlaag te krijgen. Een aantal 100 Euro’s korting kan je zonder veel aandringen snel krijgen. Heb je een vlotte babbel, dan wellicht nog een pak meer. Biedt ook aan om de auto cash te betalen, dat geeft de verkoper een veiliger gevoel dan een cheque van een buitenlandse bank en vraag wat dat in de prijs scheelt. Wel even je bank of de kredietverstrekker inlichten dat je een pak geld komt op halen.

Van zodra de beide partijen het over de prijs eens zijn, moet de verkoper een aantal dingen in orde brengen.

Eerst dient de verkoper voor een gelijkvormigheidsattest (Übereinstimmungsbescheinigung) te zorgen. Dat kan een aantal dagen duren. Kijk hier en hier voor een voorbeeld.

Het tweede document dat je nodig hebt is het originele Duitse inschrijvingdbewijs (Fahrzeugbrief) van de wagen. Dit kan je vergelijken met het Belgische roze formulier dat je na inschrijving van een auto krijgt van DIV. Kijk hier, hier, hier en hier voor een voorbeeld.

Het derde belangrijk document bij het afhandelen van de administratie is het factuur. Kijk na of er duidelijk de eerste inschrijvingsdatum en het aantal kilometers op de teller vermeld staan. Dit zijn bij het invoeren de twee belangrijkste voorwaarden om de BTW in het land van oorsprong te betalen. Hier kan je een voorbeeld vinden van een factuur.