Zelf een auto importeren

IMPORTEER ZELF EEN AUTO VANUIT HET BUITENLAND NAAR BELGIË.
LEES HIER DE HELE PROCEDURE OVER HET ZELF IMPORTEREN VAN EEN AUTO

Transporteren

Responsive image

De auto is betaald en de sleutels (kijk wel even na dat je ze allemaal hebt!) zitten in je broekzak, maar je staat nog steeds ergens in Duitsland, Spanje, … aan de garage op een (paar) honderd kilometer van huis. Hoe krijg je je tweedehandsauto nu in België?

Er zijn een aantal mogelijkheden:

Je ziet ze wel eens rijden, die vrachtwagens met een aantal auto’s erop. Zij zorgen voor het transport van de fabriek naar de invoerders of garages. Als je maar één auto importeert, is dit niet de beste keuze voor het transport.

Indien je over een auto kan beschikken met een trekhaak, dan kun je de auto die je wilt importeren gaan afhalen met een speciale aanhangwagen voor het transport van een auto. Voor maar 33 euro per dag kan je al ééntje huren. Voor de prijs moet je het dus niet laten.

Een andere mogelijkheid is rijden met je eigen nummerplaten. Haal thuis de nummerplaten van je auto en zorg voor vervoer naar de garage waar je de auto gekocht hebt. Daar aangekomen monteer je zelf je eigen Belgische nummerplaten op de auto die je wil importeren. Opgelet, dit is een overtreding van de verkeerswet. Het is een zware overtreding in graad twee en kost je tussen de €175 bij onmiddelijke inning en kan oplopen tot € 1375 in de rechtbank. Bovendien kan je rijbewijs ingetrokken worden. Eerst dus goed nadenken of je dit risico wil nemen.
bron: http://wegcode.be/informatief/boetetarieven